MENIU

Merkel răspunde calm atacului violent lansat de Trump la adresa Germaniei

Cancelarul german Angela Merkel a respins elegant afirmațiile lansate de Donald Trump pe tema criminalității în Germania.

Angela Merkel a evitat să intre într-o polemică cu Donald Trump care a criticat politica Berlinului privind migrația și a afirmat în mod eronat că rata criminalității a crescut în Germania.

”Răspunsul meu este că ministrul de Interne a prezentat statistica criminalității recent și cifrele vorbesc singure”, a declarat Merkel, răspunzând la o întrebare a reporterilor, potrivit Reuters.

”Vedem o tendință pozitivă. Trebuie să continuăm să combatem criminalitatea, dar statisticile sunt încurajatoare”, a spus Merkel.

Cifrele la care a făcut referire Merkel arătau că rata criminalității a scăzut cu 9,6% în Germania în 2017.

Un studiu publicat în ianuarie arătase că rata criminalității violente crescuse cu 10% în 2015 și 2016, în special din cauza migranților.

"Numărul infracţiunilor în Germania a crescut cu 10% de când au fost acceptaţi imigranţi (autorităţile nu vor să raporteze aceste infracţiuni). În alte ţări situaţia este chiar mai gravă. Fii inteligentă America!", a transmis Donald Trump marţi prin Twitter.

"Când nu ai frontiere, nu ai o ţară!", a subliniat preşedintele SUA, în contextul în care este criticat pentru măsurile dure luate împotriva imigranţilor, inclusiv separarea copiilor de părinți.

 

Mai multe articole despre:
Germania Angela Merkel Donald Trump