MENIU

Merkel: Anexarea Crimeii, una dintre principalele amenințări la adresa comunității internaționale

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a inclus anexarea Crimeii printre principalele amenințări la adresa comunității internaționale. Subiectul va fi abordat la următorul summit al G7, ce va avea loc în Germania, în perioada 7-8 iunie.

Într-un articol publicat în Globe and Mail, înainte de summitul G7 din Germania, Angela Merkel spune, printre altele: "Oare ne puteam imagina că, după 25 de ani de la încheierea războiului rece, ordinea din Europa ar putea fi perturbată de anexarea Crimeii?"

Cancelarul federal german consideră că această situaţie, aflată pe agenda summitului G7, cere un răspuns ferm din partea comunității internaționale. "În timpul summitului G7 vor fi analizate și alte probleme, care nu au nimic de-a face cu diplomația de criză", a subliniat Merkel.

Unul dintre subiectele fierbinţi de pe agendă este situația economiei mondiale. "Unul dintre biectivele noastre este îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor. Acest lucru poate fi realizat prin dezvoltarea comerțului internațional, bazat pe înalte standarde sociale și ecologice, precum și prin atragerea de investiții', a adăugat cancelarul federal al Germaniei.

Angela Merkel a declarat anterior că o revenire la formatul G8 nu este posibilă, atâta vreme cât Rusia nu respectă valorile democratice fundamentale.

Formatul G8, ce include Franța, Marea Britanie, Rusia, Germania, Japonia, Italia, SUA și Canada, a fost suspendat în martie 2014, după ce Rusia a anexat ilegal Crimeea. Federația Rusă a fost exclusă din acest grup, iar primul summit G7 s-a desfășurat în luna iunie 2014, la Bruxelles.

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina Angela Merkel ameninţări Crimeea G-7