MENIU

Meleșcanu vorbește despre o posibilă întâlnire cu ministrul de externe al Rusiei, Lavrov

Ministrul de Externe a declarat miercuri că nu exclude o întâlnire cu omologul său rus Serghei Lavrov, dar acest lucru este condiționat de ajungerea la o serie de înțelegeri care să fie acceptate de ambii miniștri de externe.

Întrebat la Adevarul LIVE cât de posibilă ar fi o vizita a sa la Moscova sau a lui Lavrov la București, Meleșcanu a răspund:

„Pentru a organiza o asemenea vizita, chiar la nivel de ministru, este o vizită de lucru, care are niște obiective foarte clare și precise. Eu nu exclud o asemenea posibilitate însă vreau să vă spun că o asemenea vizită nu poate fi făcută decât în momentul în care există niște elemente de consens care permit realizarea unor înțelegeri care să fie acceptate de către cei doi ministri de externe„.

Acesta a precizat că, în prezent, cele două părți se află „în faza de pregătire și de clarificare a unor lucruri în relațiile dintre România și Rusia„. ”Sigur, dacă va fi o evoluție pozitivă, cum noi sperăm și ne dorim, cred că se va putea ajunge ... oricum se va trece și prin această etapă înainte de a avea alte contacte mai importante„, a adăugat el.