MENIU

Măsuri extreme pentru a face față îmbolnăvirilor cu Covid. Mii de turiști carantinați în Parcul Disney din Shanghai - VIDEO

Sursa foto: Twitter

China trece la măsuri extreme pentru a face față îmbolnăvirilor cu Covid-19. Parcul Disney din Shanghai s-a închis brusc, iar toți vizitatorii au rămas blocați înăuntru, după ce autoritățile au raportat 10 cazuri în oraș. Forțele de ordine nu le permit oamenilor să iasă până nu au un rezultat negativ la testul covid. 

10 cazuri de Covid raportate în Shanghai au pus autoritățile în alertă. Chiar dacă niciunul dintre cei depistați pozitiv nu are simptome, toți au fost băgați forțat în carantină și trebuie să te testeze zilnic de trei ori.

Parcul Disney și-a închis porțile brusc cu tot cu vizitatori, care nu au voie să părăsească incinta până când rezultatul testelor nu va fi unul negativ.

Poliția chineză și mai multe echipaje medicale au început testarea și triajul epidemiologic pentru toți vizitatorii din Parcul Disney.

Turiștii au așteptat cu orele rezultatul negativ, iar cei mai mulți au stat înghesuiți.

„Sunt un pic dezamăgită. Am așteptat înăuntru aproape toată ziua. Am zburat din Shenzen pentru Halloween. Aici, în Shanghai, trebuiau să fie artificii, dar nu a fost niciun spectacol. Nici artificii, nici paradă cu personaje costumate”, spune o turistă.

Nu este prima dată când se întâmplă asta la parcul Disney. Anul trecut, în luna noiembrie, 30.000 de turiști au rămas blocați înăuntru din cauza unui focar.

China este țara cu cele mai aspre politici de combatere a virusului, iar în primăvara acestui an foarte mulți oameni s-au sinucis pentru că au stat închiși în casă și carantinați cu forța mai bine de 3 săptămâni.

Mai multe articole despre:
covid china turisti carantinati shanghai