MENIU

Masacru în Venezuela: cel puțin 23 de morți, într-o operațiune a poliției

Masacru în Venezuela: cel puțin 23 de morți

Cel puţin 23 de persoane au fost ucise în cursul unei operaţiuni a poliţiei desfăşurată într-un cartier defavorizat din Caracas, a afirmat, duminică, o organizaţie venezueleană pentru apărarea drepturilor omului, notează AFP.

"Potrivit surselor noastre oficiale, 23 de persoane şi-au pierdut viaţa" într-o operaţiune efectuată vineri şi sâmbătă de Forţele speciale de acţiune (FAES) ale poliţiei naţionale în La Vega, un mare cartier din vestul Caracasului, a declarat pe Twitter Marino Alvarado, directorul organizaţiei neguvernamentale PROVEA, calificând operaţiunea ca "masacru".

Marino Alvarado a precizat că informaţiile ONG-ului se bazează pe scurgeri din rândul poliţiei, mărturii furnizate de apropiaţi ai persoanelor ucise şi articole din presa locală.

Autorităţile nu au publicat niciun comunicat oficial în legătură cu acest fapte, notează agerpres.ro. Cu toate acestea, cotidianul Ultimas Noticias, apropiat puterii preşedintelui Nicolas Maduro, a raportat un bilanţ de 23 de morţi, fără alte detalii.

Şeful FAES, Miguel Dominguez, a publicat pe reţelele sociale înregistrări video din La Vega în care pot fi văzuţi agenţi cu măşti pe faţă şi puternic înarmaţi circulând printre locuinţele rudimentare din cărămizi şi tablă, aşa cum proliferează în favelele construite pe colinele care înconjoară capitala Caracas.

Miguel Dominguez nu a dat nicio informaţie legată de fapte care s-ar fi petrecut în cartierul La Vega, potrivit ONG-ului. "Ne continuăm inspecţiile pentru a asigura securitatea poporului nostru", a scris el.

Mai multe articole despre:
masacru venezuela crime caracas