MENIU

Mărturia uluitoare a unui fotograf care l-a pozat pe Vladimir Putin

Platon, un fotograf care l-a pozat pe Vladimir Putin a povestit cum a apelat la muzică pentru a obține reacția pe care o dorea de la liderul rus și cum fotografia sa a ajuns ”drapelul” protestelor de stradă de la Moscova.

Fotograful a povestit că a intrat în biroul lui Putin și și-a amenajat acolo micul studio, când în încăpere au pătruns liderul rus, câțiva consultanți și translatori și o serie de ”grei” ai Rusiei, cu ”părul ras și cu cicatrici pe chip”.

În acel moment, fotograful i-a spus lui Putin că el este britanic și că îi plac mult ”The Beatles”, întrebându-l dacă apreciază și el formația. ”Atunci le-a spus tuturor să iasă din birou, mai puțin 'greilor'”, a povestit fotograful.

Datorită acestei întrebări, spune el, a reușit să surprindă o imagine „a puterii reci” a lui Putin. ”Am înțeles că lui i-a plăcut foarte mult fotografia, așa că am primit ani de la rând felicitări de Crăciun de la el”. 

Mai târziu, ceea ce l-a uimit pe fotograf a fost că imaginea surprinsă de el a început să fie folosită de către Opoziție, de către ONG-uri și de comunitatea LGBT pentru a ilustra ”tot ce este greșit cu puterea și autoritatea din Rusia. Toate protestele de stradă de acum folosesc poza făcută de mine ca pe un steag. Asta este cea mai mare onoare de care se poate bucura un fotograf. N-am mai primit felicitări de Crăciun de la Putin”, a mărturisit el. 

Mai multe articole despre:
Putin fotograf