MENIU

Marturia cutremuratoare a unui medic legist: unele femei omorâte în zona Kievului au fost violate înainte de a fi ucise

Unele femei omorâte în zona Kievului au fost violate înainte de a fi ucise

Legiștii ucraineni au găsit dovezi că unele femei omorâte în zona Kievului au fost violate înainte de a fi ucise.

Cadavrele scoase din gropile comune găsite în zona de nord a Kievului au fost examinate de medicii legiști, iar aceștia afirmă că au descoperit dovezi că unele femei au fost violate înainte de a fi ucise de trupele ruse.

„Avem deja câteva cazuri care sugerează că aceste femei au fost violate înainte de a fi împușcate”, a declarat Vladislav Pirovski, medic legist care, împreună cu o echipă de investigatori, a făcut zeci de autopsii pe cadavrele locuitorilor din Bucha, Irpin și Borodianka, care au murit în timpul ocupației ruse, relatează The Guardian.

Medicul a mai arătat că unele dintre femeile pe care le-au examinat au semne că au fost împușcate cu arme automate, având până la șase găuri în spate.

Olehg Tkalenko, procuror în regiunea Kiev, a declarat că detaliile privind presupusele violuri au fost înaintate biroului său, care care investighează circumstanțele, cum ar fi locația sau vârsta victimelor.

După retragerea trupelor ruse din zona Kievului, au ieșit la iveală atrocitățile comise de trupele ruse. Investigatorii au primit mărturii privind violuri în grup sau comise în fața copiilor.

Rusia a negat în mod repetat că a comis violențe împotriva civililor, în ciuda dovezilor tot mai multe că astfel de lucruri s-au petrecut.

 

 

Mai multe articole despre:
razboi Ucraina Rusia femei violate Kiev