MENIU

Mariupol este sub asediu. În doar 24 de ore, orașul a fost bombardat de 118 ori

Mariupol, unul dintre cele mai lovite orașe din Ucraina. Foto/Profimedia

Asaltul trupelor ruse asupra orașelor din sudul Ucrainei nu a scăzut în intensitate. Mariupol a fost bombardat de nu mai puțin de 118 ori, doar în ultimele 24 de ore. 

Inamicul rus a efectuat 118 bombardamente aeriene asupra orașului Mariupol numai în ultimele 24 de ore, declară comisarul Radei Supreme pentru drepturile omului, Lyudmila Denisova.

„Numai în Mariupol, inamicul a efectuat 118 bombardamente aeriene numai în ultimele 24 de ore”, a spus Denisova.

Potrivit acesteia, cinci civili au fost răniți și unul a murit în Rubijne, regiunea Lugansk.

„Ca urmare a bombardamentelor de ieri de către armata rusă a cartierelor din Rubijne, Lysychansk, Popasna, Severodonețk și Toșkivka, 11 case au fost distruse. În total, trupele rasiste au tras asupra regiunii Lugansk de 81 de ori pe zi”, a spus ombudsmanul ucrainean.

Separat, ea a clarificat că inamicul efectuează foc haotic asupra obiectelor și locuințelor civile din regiunea Harkov - au fost înregistrate, potrivit ei, 27 de bombardamente pe zi.

Denisova a subliniat că bombardarea orașelor pașnice și a obiectelor civile de către armata țării invadatoare este o crimă de război și împotriva umanității și reprezintă o încălcare gravă a celor patru Convenții de la Geneva din 1949 și a protocoalelor sale adiționale.

Prin urmare, ea a cerut Comisiei ONU să investigheze încălcările drepturilor omului în timpul invaziei militare a Ucrainei de către Rusia și o misiune de experți înființată de statele participante OSCE în cadrul Mecanismului de la Moscova pentru a lua în considerare crimele de război și crimele împotriva umanității și încălcările drepturilor omului din Ucraina ale Rusiei.

„Facem apel la partenerii internaționali să închidă cerul deasupra Ucrainei și să furnizeze arme pentru a lupta împotriva țării agresoare a Rusiei”, a spus Denisova.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident mariupol