MENIU

ȘOIGU, vizită de lucru în Mariupol, unde 22.000 de civili au fost uciși - Ce pregătește Rusia în războiul din Ucraina - VIDEO

Ministrul rus al apărării - Serghei Șoigu, în vizită printre ruinele încă în picioare în orașul-martir Mariupol, ocupat de ruși de anul trecut. 

Ministrul rus al Apărării - Serghei Şoigu a vizitat orașul-martir Mariupol, ocupat la sfârșitul lunii mai anul trecut, după rezistența eroică a forțelor ucrainene și cei din batalionul Azov în fosta fabrica Azovstal. Anunțul a fost făcut de ministerul rus al apărării, fără însă a preciza și data la care a avut loc vizita.

Șoigu ar fi inspectat lucrările de construcţie de „restaurare a infrastructurii Donbasului”, scrie site-ul de investigații rusesc ce operează în afara teritoriului Rusiei - Meduza. Oficialul rus  a vizitat și un centru medical, un centru de salvare al Ministerului Serviciilor de Urgență „DNR” și un nou cartier rezidențial format din 12 clădiri de apartamente.

Un videoclip publicat pe canalul de Telegram și pe alte rețele sociale îl arată pe Shoigu la bordul unui elicopter. Ministrul rus al apărării a fost însoțit de mai mulți militari în uniformele Ministerului pentru Situații de Urgență. Portalul Meduza.io a precizat că nu poate identifica exact locul în care au fost filmate imaginile.

Este construită și o conductă de apă care se pare că va conecta regiunea Rostov din Rusia de „Republica Populară Donețk” anexată, potrivit unui raport anunțat ministrului Șoigu, în vizita la Mariupol, mai scrie portalul de investigații.

Mariupol, situat în sud-estul Ucrainei, în regiunea Donețk, a fost aproape ras de pe suprafața pământului după bombardamentele devastatoare ale rușilor timp de aproape patru luni. Rușii au dorit de la începutul războiului orașul Mariupol, pentru coridorul terestru între Crimeea și estul Ucrainei, ca să controleze definitiv economia ucraineană prin blocarea exporturilor prin portul de la Marea Azov. Aproximativ 22.000 de civili au fost uciși iar autoritățile ucrainene și internaționale au descoperit peste trei gropi comune săpate de ocupanți pentru a ascunde crimele soldaților ruși.