MENIU

Protecția socială, în Marea Britanie, mai mare cu 1.000 de lire sterline decât media europeană

<p>Protecția socială, &icirc;n Marea Britanie, mai mare cu 1.000 de lire sterline dec&acirc;t media europeană</p>

Marea Britanie cheltuiește pentru protecția socială mai mult cu 1.000 de lire sterline, de persoană, decât media europeană, potrivit unor date oficiale, date publicității luni, relatează Daily Mail, citată de Agerpres. În comparație cu ajutorul social pe care îl acordă statul român cetățenilor săi, Guvernul britanic cheltuie de patru ori mai mult.  

Potrivit sursei, totalul cheltuielilor anuale în acest domeniu în regat se ridică la 443 de miliarde de lire sterline (sau 6.959 de lire sterline de persoană), adică cu 17,5% mai mult decât media europeană (sau circa 1.037 lire sterline), și de patru ori mai mult față de suma la care românii se pot aștepta ca ajutor social.

În regat, 45% din cheltuielile pentru protecția socială o reprezintă pensiile și alte ajutoare pentru persoanele în vârstă. Totalul cheltuielilor pentru pensiile pentru limită de vârstă, ajutor de boală și cheltuieli de sănătate reprezintă mai mult de trei sferturi din cheltuielile pentru protecția socială în Marea Britanie.

Astfel, în Europa, Marea Britanie se situează pe locul al patrulea, după Franța, Germania și Italia, dar cu mult înaintea unor țări precum Spania, Grecia sau Portugalia.

Pe primul loc, în acest sens, se situează Luxemburgul, care cheltuiește de persoană pentru protecția socială mai mult decât oricare altă țară din Uniunea Europeană, adică de două ori mai mult decât media europeană.

 

 

 Mai multe pe Agerpres.