MENIU

Marea Britanie nu va mai publica datele legate de evoluția Covid

Sursa foto: Pixabay

Agenția britanică de securitate sanitară va înceta să mai publice datele de modelare privind coronavirusul la începutul lunii ianuarie.

Șeful departamentului de cercetare a datelor, Dr. Nick Watkins, a declarat că publicarea acestor date specifice „nu mai este necesară”, deoarece țara trăiește cu Covid datorită vaccinurilor și terapiilor, potrivit The Guardian.

Intervalul R și rata de creștere pentru Anglia fuseseră publicate săptămânal în timpul perioadei de vârf a pandemiei și la două săptămâni din aprilie anul acesta. Acesta a fost publicat pentru prima dată în mai 2020 pentru toată Marea Britanie, până în aprilie 2021, când a fost publicat doar pentru Anglia.

Rata de reproducere, rata R, se referă la numărul de persoane cărora o persoană infectată le va transmite virusul.

Grupul de revizuire a modelelor epidemiologice (EMRG) al UKHSA a declarat că, în urma unei revizuiri detaliate, următoarea publicare a declarației sale de consens privind Covid-19 pe 6 ianuarie „va fi ultima”.

Acesta a precizat că datele privind incidența Covid-19 vor putea fi accesate în continuare din ancheta privind infecțiile realizată de Oficiul Național de Statistică.

Mai multe articole despre:
Marea Britanie covid