MENIU

Mai multe persoane au fost rănite în urma unui cutremur puternic

Un cutremur de 5,9 grade s-a produs vineri într-o zonă muntoasă din Malaysia. Cel puțin 11 alpiniști au fost răniți. Seismul a avut loc în zonă Ranau (Sabah), în nord-vestul Malaysiei, anunța Institutul Meteorologic din Kuala Lumpur.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,0 grade a lovit, vineri, o regiune din insula malaieziană Borneo. Nu s-a dat niciun avertisment de tsunami și nu există încă informații despre eventuale victime sau pagube materiale.

Seismul a avut loc la o adâncime de 10 km, iar epicentrul său a fost localizat la 19 km de orașul Ranau și la 54 km de Kota Kinabalu, capitala statului Sabah, din nord-estul insulei Borneo, relatează Agerpres.

Cutremurele de o magnitudine semnificativă sunt rare în Malaezia. Situată în Asia de Sud-Est, pe partea exterioară a Cercului de Foc al Pacificului, Malaiezia este locul de întâlnire a unor plăci tectonice care produce cele mai multe dintre cutremurele de pe Terra și concentrează 62% dintre vulcanii activi de pe planetă.

Cu o suprafață de 743.330 kilometri pătrați, Borneo este cea de-a treia insulă ca mărime de pe Terra, după Groenlanda (2.166.086 kilometri pătrați) și Noua Guinee (786.000 kilometri pătrați).

Mai multe articole despre:
cutremur victime Malaysia