MENIU

Maia Sandu: Voronin nu ar fi fost un președinte bun al României

Maia Sandu a comentat la Realitatea TV presupusa propunere făcute de Traian Băsescu lui Vladimir Voronin privind preluarea președinției unui stat rezultat după unirea României și Republicii Moldova. Fostul ministru al Educației nu crede că Voronin ar fi fost un președinte bun.  

Întrebată cum vede faptul că Traian Băsescu i-ar fi propus lui Vladimir Voronin unirea României cu Republica Moldova, dar şi preluarea funcţiei de preşedinte al României Mari, Maia Sandu a punctat faptul că Voronin "nu a fost un președinte bun al Republicii Moldova și nu avea cum să fie un președinte bun al României".

"Este autorul unui sistem de control al instituțiilor statului care a fost preluat, din păcate, de cei care s-au declarat pro-europeni și ajungem în această situație când avem instituții slabe care nu funcționează în interesul statului. Nu este o figură care poate fi apreciată pozitiv. Nu pot să comentez prea mult, nu știu în ce context a fost făcută. Nu aș fi de acord evident", a afirmat fostul ministrul moldovean al Educației la Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
România Vladimir Voronin unire Maia Sandu