MENIU

"MĂCELARUL DIN MONTREAL" a fost condamnat la închisoare pe viaţă

"MĂCELARUL DIN MONTREAL" a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Canadianul Luka Rocco Magnotta, supranumit "măcelarul din Montréal", a fost găsit vinovat, marţi, de asasinarea unui student chinez în 2012, o crimă care a provocat indignare în lume, şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Judecătorul Guy Cournoyer a pronunţat sentinţa la câteva ore după ce juriul l-a declarat pe Magnotta, în vârstă de 32 de ani, vinovat de uciderea cu premeditare a lui Lin Jun, în vârstă de 33 de ani la momentul comiterii crimei.

Magnotta a recunoscut că l-a omorât şi l-a tăiat în bucăţi pe partenerul său sexual de o seară, dar a pledat nevinovat din cauza unor tulburări mintale. Juriul nu a fost de acord cu el şi l-a declarat vinovat de cinci capete de acuzare reţinute împotriva lui.

După citirea verdictului, judecătorul Cournoyer l-a citat pe fostul premier britanic Winston Churchill pentru a le mulţumi celor 12 juraţi care deliberau de opt zile. "Am putut cu toţii să constatăm răbdarea, seriozitatea şi activitatea exemplară în cursul acestui proces foarte exigent", a spus el, potrivit mediafax.ro.

Mai multe articole despre:
Montreal crimă asasin