MENIU

Luna cadourilor pentru hackeri

Nu doar magazinele se pregătesc pentru sărbători, ci și hackerii! În perioada Crăciunului, atacurile cibernetice sunt de până la trei ori mai numeroase, avertizează specialiștii. Un banal email în care vă sunt prezentate reduceri poate să fie de fapt o păcăleală de proporţie. Asta pentru că site-ul celebru e de fapt clonat, iar în loc de cadouri rămâneţi cu buza umflată şi cardul golit. 

Luna cadourilor înseamnă, cu siguranţă şi luna cumpărăturilor şi a marii aglomeraţii din zonele comerciale. Cei care aleg on-line-ul pentru cumpărături nu scapă definitiv de pericole. 


Hackerii se bazează în special pe neatenţia amatorilor de chilipiruri online.

Pe internet, în această perioadă apar, ca ciupercile după ploaie, site-urile clonate.  Iar cadourile să ajungă, de fapt, la hackeri 

Cele mai multe dintre atacurile de acest tip sunt iniţiate pe e-mail. Sunt anunţate reduceri importante care expiră repede. Dacă deschideţi linkul sunteţi direcţionat pe un alt site decât cel original. Diferenţa majoră este că pe cel original banii se duc pe cumpărăturile dumneavoastră, pe cel fantomă se duc în conturile atacatorilor.


Specialiştii în securitate cibernetică anunţă că şi anul 2017 va fi unul în care se vor înteţi atacurile pe internet. Vor fi folosite, din ce în ce mai mult dispozitivele mobile cu aplicaţii nesigure ca unelte pentru atacuri masive.

De asemenea, telefoanele mobile nesecurizate ale angajaţilor, conectate la reţelele instituţiilor ar putea fi folosite pentru extragerea de date importante, spun specialiştii români în siguranţă pe internet. Astfel de atacuri au fost date deja la Twitter, The New York Times și Paypal. 

 
Mai multe articole despre:
hackeri video luna cadourilor