MENIU

Lukașenko îl susține pe Putin: grup comun de trupe militare - Bombardamentele continuă la Kiev

Lukașenko îl susține pe Putin

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a anunțat că țara sa și Rusia vor desfășura un "grup regional comun" de trupe militare.

„Din cauza agravării situației la granița de vest a Uniunii (Uniunea Rusia - Belarus, n.r.), am convenit să desfășurăm o grupare regională a Federației Ruse și a Republicii Belarus. Toate acestea sunt conform documentelor noastre. Dacă nivelul de amenințare ajunge la nivelul actual, după cum este acum, începem să folosim gruparea statelor Uniunii", a declarat Lukașenko luni, potrivit agenției de stat Belta.

Acest acord a fost semnat la o întâlnire pe care Lukașenko a avut-o cu Putin la Sankt Petersburg, după un summit informal al CSI.

„Baza – am spus mereu asta – a acestei grupări este armata, Forțele Armate ale Republicii Belarus. Trebuie să vă informez că formarea acestei grupări a început. Deja a început, în opinia mea, timp de două zile. Mi s-a dat ordinul să începem formarea acestui grup", a subliniat Lukașenko.

Între timp, bombardamentele continuă la Kiev. Bilanțul victimelor din Ucraina în urma atacurilor aeriene de luni a crescut conform ultimei actualizări.

Cel puțin 11 persoane au murit, iar alte 64 au fost rănite. Se pare că cel puțin cinci dintre aceștia au fost uciși în Kiev, unde rachetele au lovit un loc de joacă, o șosea și o clădire.

Mai multe articole despre:
lukasenko trupe rusia