MENIU

Luare de ostatici la o şcoală din Moscova. Doi oameni ucişi. UPDATE: Atacatorul, neutralizat

Luarea de ostatici din Moscova s-a încheiat
<p>Autorul luării de ostatici la o bancă din Rusia s-a predat poliţiei</p>

O luare de ostatici a avut loc la o şcoală din Moscova. Atacatorul, înarmat cu o puşcă, a ucis un poliţist şi un profesor, potrivit themoscownews.com. Autorul atacului, un elev al şcolii, a fost în cele din urmă neutralizat de poliţişti.

UPDATE: Autorul atacului nu este tatăl unui elev, aşa cum s-a crezut, ci chiar un elev. Elevul, unul eminent potrivit informaţiilor, s-a înarmat cu două puşti şi a intrat în liceul în care învăţa. Atacatorul şi-a împuşcat mortal profesorul de geografie, care l-ar fi dezavantajat la note, scrie presa rusă. Băiatul a mai omorât un poliţist şi l-a rănit pe un altul, când cei doi au intervenit să-l oprească.

UPDATE: Filmul incidentului - O persoană înarmată, despre care s-a spus inițial că ar fi tatăl unui elev, iar apoi s-a aflat că este chiar un elev, a pătruns luni dimineață în școala nr.263 din nordul Moscovei și a luat ostatici peste 20 de elevi, informează Ria Novosti.

Sub amenințarea armei, el l-a obligat pe gardianul care asigura paza instituției de învățământ să-l conducă în laboratorul de biologie unde avea oră clasa a X-a — între 20 și 29 de elevi (cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani) — și unde se afla și un profesor. Gardianul a reușit să apese pe butonul de alarmă pentru a chema poliția, iar atacatorul a deschis focul prin fereastră.

O patrulă a poliției a sosit de urgență la fața locului: unul dintre polițiști a fost ucis, iar al doilea rănit. Ulterior, agențiile internaționale de presă au relatat că și profesorul aflat în clasă ar fi fost ucis.
Informația a fost confirmată de Ministerul rus de Interne. La locul incidentului s-a deplasat însuși ministrul de interne Vladimir Kolokolițev. sursa: Agerpres

UPDATE: Poliţia rusă a anunţat luni că l-a neutralizat pe bărbatul care a luat ostatici mai mulţi elevi într-o şcoală din Moscova, incident care s-a soldat cu moartea a două persoane, un poliţist şi un profesor, relatează Russia Today, în pagina electronică.

UPDATE: Bărbatul care a luat ostatici mai mulţi elevi la o şcoală din Moscova i-a eliberat pe cei mai mulţi dintre ei, a confirmat poliţia, citată de Russia Today, în pagina electronică.

Bărbatul se află însă în continuare în clădire, împreună cu mai mulţi profesori. Un poliţist a fost ucis, iar un profesor a fost rănit, potrivit tabloidului Lifenews.

Bărbatul a ameninţat cu o puşcă gardianul care păzea şcoala, a intrat în instituţie şi s-a îndreptat spre laboratorul de biologie.

Gardianul a reuşit să cheme poliţia, iar când agenţii au ajuns la faţa locului, bărbatul a deschis focul asupra lor şi l-a ucis pe unul dintre ei, iar pe altul l-a rănit.

Bărbatul luase ostatici peste 20 de elevi care se aflau în laboratorul de biologie.

Un poliţist împuşcat mortal

Un bărbat din Moscova a împuşcat un poliţist şi a intrat într-o şcoală din Otradnoe, în nord-estul capitalei Rusiei, unde a luat ostatici mai mulţi elevi.

Potrivit unor informaţii, atacatorul ar fi tatăl unuia dintre elevi. Elicopterele forţelor speciale au aterizat deja lângă şcoală, acolo unde ar fi ajuns mai multe ambulanţe.

Bărbatul ar fi luat ostatici peste 20 de adolescenţi în vârstă de 15 ani, care se aflau la ora de biologie. În şcoală nu sunt numai elevi de liceu, ci şi copii mai mici.

Toţi ceilalţi elevi şi profesorii au fost evacuaţi din şcoală. Până în prezent, bărbatul nu a făcut nicio revendicare.

Conexiunea prin telefon cu şcoala s-a pierdut, iar părinţii şocaţi s-au adunat în faţa clădirii, afirmă postul de televiziune Lifenews TV.

Mai multe articole despre:
Moscova Rusia elevi ostatici