MENIU

Luare de ostatici într-o bancă din Moscova. Atacatorul ameninţa că se detonează: s-a predat UPDATE

Luare de ostatici, miercuri, într-o bancă din Moscova. Atacatorul ameninţă că se detonează şi cere un negociator.

UPDATE 23.10. Autorul luării de ostatici de la Moscova s-a predat autorităţilor

Toţi ostaticii din sucursala Citi Bank din centrul Moscovei, aflată la circa un kilometru distanţă de Kremlin, au fost eliberaţi, iar autorul s-a predat autorităţilor, relatează Russia Today.

UPDATE 22.18. Autorul luării de ostatici de la o bancă din Moscova a mai eliberat o persoană, astfel că un singur ostatic se mai află în bancă, au anunţat autorităţile ruse citate de Russia Today, scrie news.ro.

Potrivit unui martor ocular, bărbatul are circa 60 de ani. O sursă din forţele de ordine a declarat pentru RIA Novosti că acesta ar fi un om de afaceri care a intrat în faliment, pe nume Aram Petrosian. El ar fi publicat un mesaj video pe internet în care le cere autorităţilor ruse să creeze un organism care să se ocupe de faliment şi a ameninţat că va comite o faptă care să încalce Codul Penal.

UPDATE 21.59.  Autorul luării de ostatici de la o bancă din centrul Moscovei a eliberat doi dintre prizonieri, relatează Sputnik News.

„Astăzi (miercuri – n.r.), la ora 18.45 (19.45 ora României), un bărbat a intrat în filiala bancară de pe strada Nikiţkaia. Un obiect neidentificat era ataşat de gâtul lui”, a anunţat Poliţia. El ar fi ameninţat că se va arunca în aer.

UPDATE: Negociatorul discută deja cu atacatorul, încercând să îl convingă să se predea.

Motivele atacatorului nu sunt cunoscute. În bancă se află cel puţin trei angajaţi ai băncii şi un client, alături de atacator.

Poliţia a înconjurat zona iar o echipă de intervenţie rapidă a FSB se află la faţa locului.

Mai multe articole despre:
Moscova bancă luare de ostatici