MENIU

Lovitură majoră pentru Microsoft. O țară întreagă renunță la Windows. De ce?

Cei mai mulți oameni știu că Windows este cel mai popular sistem de operare din lume. Dar asta n-a oprit guvernul unei țări să renunțe la el și să prefere o alternativă surprinzătoare. Ministerul de Interne și Siguranță al țării plănuiește ca toate computerele guvernamentale să treacă la sistemul de operare Linux. Cei mai mulți utilizatori de computere îl știu drept alternativa gratuită la Windows.

În 2020, Microsoft oprește suportul pentru Windows 7. Odată ce se va întâmpla asta, compania americană nu va mai oferi asistență tehnică și nici actualizări de software pentru versiunea aceasta.

Microsoft încurajează utilizatorii să treacă la Windows 10 înainte de începutul lui 2020. În loc să facă trecerea la ce-i mai nou de la Microsoft, Coreea de Sud va adopta sistemul de operare Linux pentru computerele din instituțiile de stat.

Ministerul de Interne va testa întâi în cadrul unor dispozitive din rețele private dacă Linux poate rula fără riscuri de securitate. De asemenea, va trebui să verifice dacă software-ul și site-urile web existente, construite special pentru Windows, vor fi compatibile cu acest sistem de operare.

Cum s-a ajuns ca Microsoft să piardă Coreea de Sud pentru Windows?

Sunt două mari motive pentru care Coreea de Sud face acest pas. Primul e evident: costuri mai mici. Totuși, tranziția la Linux va fi una destul de costisitoare pentru coreeni.

Va ajunge să coste peste jumătate de miliard de dolari. Totuși, oficialii din Coreea de Sud susțin că investiția va fi una benefică pe termen lung.

Pe de altă parte, Coreea de Sud vrea să nu mai fie dependentă de un sistem de operare. Din acest motiv a ales Linux, care este un sistem open source, adică poate fi modificat mai ușor și poate fi construit așa cum sunt neovile. Dacă totul funcționează bine, statul asiatic își va lua la revedere de la Windows.

Sursa

Mai multe articole despre:
Microsoft Windows Linux computer