MENIU

Lovitură de stat în Ucraina pentru schimbarea lui Zelenski, pusă la cale de SUA - Scenariul halucinant al propagandei ruse, lansat de Maria Zaharova

Maria Zaharova, purtător de cuvânt al MAE rus

Rusia lansează noi scenarii halucinante. Noul proiect propagandistic ieșit din laboratoarele de la Kremlin vorbește despre o lovitură de stat pregătită de americani în Ucraina pentru schimbarea administrației Zelenski.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, este cea care a lansat scenariul. Aceasta a afirmat joi că Statele Unite s-ar pregăti să efectueze o „nouă lovitură de stat” sau o „lovitură de palat” la Kiev.

Moscova a legat vizita de joi a secretarul de stat adjunct al SUA - Victoria Nuland la Kiev de pregătirea unei lovituri de stat în Ucraina.

„Apariția ei în Ucraina în condițiile actuale, când dezacordurile în cercurile guvernamentale ucrainene cu privire la distribuirea ajutorului occidental sunt agravate, nu este întâmplătoare, desigur. Este posibil să fie reîncepută o lovitură de stat sau o lovitură de palat, un fel de remaniere a personalului”, a spus Zaharova, potrivit TASS, citată de Hotnews.ro.

Amintim că Rusia susține că revoluția Euromaidan care a dus la fuga din Ucraina a președintelui pro-rus Viktor Ianukovici în 2014 a reprezentat de fapt o lovitură de stat orchestrată de Occident.

„Cred că regimul lui Zelenski, care a testat răbdarea Washingtonului de mai multe ori, are la ce să se gândească”, a mai spus Zaharova, adăugând că SUA controlează Ucraina, indiferent cine este la putere la Kiev.

„SUA folosesc țara ca instrument de realizare a propriilor interese geopolitice în confruntarea cu Rusia. Și, desigur, să pună în aplicare fraudele lor financiare”, a mai spus Zaharova.