MENIU

Liderul regiunii Transnistria vrea recunoașterea independenței: „Nu văd alte opțiuni pentru rezolvarea CONFLICTULUI”

Vadim Krasnoselski

Singura soluție pentru rezolvarea conflictului cu Moldova este recunoașterea independenței Transnistriei, este de părere Vadim Krasnoselski - auto-proclamatul președinte al regiunii separatiste moldovenești.

„Ce ne privește pe noi, Pridnestrovia?", a întrebat Krasnoselski, folosind numele rusesc al regiunii transnistrene. "Independența și dorința de recunoaștere internațională. Pentru asta luptăm. Nu văd alte opțiuni pentru rezolvarea conflictului", a declarat acesta într-un discurs cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a prezenței trupelor rusești în regiune, potrivit portalului msn.com.

Aflată în vizită oficială în România, Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a vorbit despre principalele provocări cu care se confruntă această țară în contextul războiului din Ucraina.

„Au avut loc niște incidente în Transnistria. Pentru moment credem că nu există riscuri majore, dar asta nu înseamnă că situația nu se poate schimba într-o lună sau două. Noi urmărim cu atenție ce se întâmplă, comunicăm cu regimul de acolo, pentru a ne asigura că nu se vor întreprinde acțiuni care vor pune în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.

Există anumite încercări de destabilizare și în Găgăuzia din partea unor persoane și unor grupuri care noi credem că lucrează pentru interese străine. Evident că e complicat, dar instituțiile noastre încearcă să țină lucrurile la control, să monitorizeze această situație și să intervenim atunci când este cazul”, a spus Maia Sandu, într-un interviu.

Mai multe articole despre:
transmistria lider maia