MENIU

Levi's a oprit livrările în Rusia și își vinde afacerea. Americanii erau prezenți de 29 de ani pe piața rusească

Levi's părăsește Rusia, după aproape 30 de ani de prezență. Foto/Profimedia

Compania americană Levi Strauss & Co părăsește piața rusă după 29 de ani de funcționare, relatează publicația Kommersant. Surse au declarat publicației că americanii au oprit deja livrările de produse noi și acum caută cumpărători pentru lanțul de retail din Rusia.

Printre potențialii cumpărători ai magazinelor rusești Leviʼs, sursele au nominalizat compania turcă Fiba Holding AS, care deține marca Gap, Marks & Spencer și Banana Republic, din Rusia.

În martie, sediul central Levi’s a anunțat că suspendă activitățile comerciale și orice investiții în Rusia din cauza războiului din Ucraina.

Primul magazin Leviʼs a fost deschis în Rusia în 1993. Potrivit Kommersant, compania are acum aproximativ 90 de puncte de vânzare în țară, dintre care unele sunt în franciză.

Potrivit  Școlii  de Management Yale, de la jumătatea lunii mai, de la începutul războiului din Ucraina, aproximativ 1.000 de companii străine și-au anunțat retragerea din Rusia sau restrângerea activităților. Magazinele companiilor Inditex (Zara, Zara Home, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, mărcile Oysho) și H&M au fost închise.

Mai multe articole despre:
levis levi strauss blugi jeans rusia