MENIU

Le Figaro: Fraţii Kouachi, nişte "copii inofensivi" care au petrecut 6 ani într-un centru educativ

Le Figaro: Fraţii Kouachi, nişte "copii inofensivi" care au petrecut 6 ani într-un centru educativ

Chérif şi Saïd Kouachi, suspecţi în atacul de la Carlie Hebdo, au fost internaţi din 1994 şi până în 2000 într-un centru educativ din departamentul Corrèze (sud-vest), iar responsabilul cu educaţia îi descrie ca pe nişte "copii inofensivi", relatează Le Figaro în pagina electronică de vineri.

"Doi tineri fără istorie", îi descrie pe Chérif şi Saïd Kouachi educatorul de la Centrul Monédières din Treignac, în Corrèze, unde cei doi tineri au fost internaţi din 1994 şi până în 2000, potrivit Le Figaro. Acest centru, care aparţine Fundaţiei Claude-Pompidou, este o Casă de copii cu caracter social (MECS). Acest tip de instituţie este specializat în primirea minorilor, plasaţi acolo de către Protecţia Judiciară a Tinerilor, Ajutorul Social pentru Copii sau un judecător.

În 1994, pe când aveau 12 şi 14 ani, copiii au fost plasaţi în acest centru deoarece mama lor nu se ocupa de ei. Atât femeia, care a decedat în 1995, cât şi copiii aveau să rămână în centru timp de şase ani.

"Suntem cu toţii şocaţi de caz, pentru că-i cunoşteam pe aceşti tineri. Ne este greu să ne imaginăm că aceşti copii, care au fost perfect integraţi, ar fi putut, în mod deliberat, să ucidă", mărturiseşte Patrick Fournier, şeful Serviciului Educativ pentru ziarul local Le Populaire, care-i descrie pe cei doi fraţi ca pe nişte "copii inofensivi".

Mai multe articole despre:
terorişti Paris terorism atac