MENIU

Kim Jong Un, furios după exercițiile militare comune SUA-Coreea de Sud - Dictatorul amenință cu războiul nuclear

Kim Jong Un, liderul suprem al Coreei de Nord

Kim Jong-un lansează amenințări nucleare după exercițiile militare comune SUA- Coreea de Sud. Dictatorul din Coreea de Nord s-a înfuriat și face acuzații grave. 

Coreea de Nord a acuzat joi SUA și Coreea de Sud de escaladarea tensiunii până în pragul războiului nuclear prin exercițiile militare comune la care participă mijloace strategice americane, promițând să răspundă cu „acțiuni ofensive”, potrivit agenției de stat KCNA, citată de Reuters.

Coreea de Nord a reacționat cu furie la aceste exerciții, numindu-le o repetiție pentru invazie.

Potrivit comentariilor analiștilor nord-coreeni, exercițiile sunt descrise drept „un declanșator pentru a conduce situația din peninsula coreeană până la punctul de explozie”.

„Isteria de confruntare militară nesăbuită a SUA și a adepților săi împotriva RPDC conduce situația din peninsula coreeană spre o catastrofă ireversibilă... până în pragul unui război nuclear. Acum, comunitatea internațională speră în unanimitate că norii negri ai unui război nuclear care planează asupra peninsulei coreene vor fi îndepărtați cât mai curând posibil”, potrivit agenției de stat nord-coreene.

Din luna martie, SUA și Coreea de Sud au început seria de exerciții militare anuale de primăvară. La exerciții, inclusiv aeriene și maritime, participă un portavion american și bombardiere B-1B și B-52, precum și primele lor exerciții de debarcare amfibie la scară largă din ultimii cinci ani.

Phenianul va răspunde prin exercitarea descurajării sale de război prin „acțiuni ofensive”, exercițiile au transformat peninsula coreeană într-un imens butoi de pulbere, ce poate fi detonat în orice moment, se mai arată în comentariile amintite de KCNA.

SUA și-a dezvăluit „adevărata față dezgustătoare ca principal vinovat de escaladarea tensiunii”, iar  aliații au depășit „limita de toleranță”, mai transmite presa centrală de stat de la Phenian.

Activitatea militară din Coreea de Nord s-a intensificat în ultimele săptămâni, fiind prezentate noi focoase nucleare mai mici. Conducerea centrală de la Phenian promite să producă mai multe materiale nucleare militare și anunță testarea unei drone de atac subacvatic cu capacitate nucleară. Anunțul unui nou test vine după cel din martie cu o rachetă balistică intercontinentală capabilă să lovească oriunde în SUA, mai avertizează Phenian.