MENIU

KIEV: Zeci de blindate au trecut graniţa din Rusia. "Bătălia e în desfăşurare"

Autorităţile ucrainene au afirmat luni că un convoi format din "zeci" de blindate şi tancuri a trecut frontiera dinspre Rusia în sudul Ucrainei, în apropiere de Marea Azov, şi este implicat în lupte cu grănicerii. ”Bătălia este în desfăşurare”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Leonid Matiuhin, citat de Mediafax.

"Frontiera ucraineană a fost încălcată de un convoi de zeci de tancuri şi vehicule blindate", care au intrat pe teritoriul ucrainean în apropiere de oraşul industrial Mariupol, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Leonid Matiuhin.

"Convoiul a fost oprit de grăniceri (...). Bătălia este în desfăşurare", a adăugat el.

Poroşenko, îngrijorat

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a exprimat "preocupare" în legătură cu intenţia Rusiei de a trimite un nou convoi "umanitar" şi în legătură cu presupusa intrare în Ucraina a unei coloane de blindate venind din Rusia.

"Preşedintele Ucrainei a exprimat preocupare în legătură cu pătrunderea în Ucraina a unor vehicule blindate ruse şi privind intenţia Rusiei de a trimite un aşa-numit convoi umanitar", a comunicat Preşedinţia de la Kiev.

Petro Poroşenko a discutat luni, prin telefon, cu Herman Van Rompuy, preşedintele Consiliului European.

Moscova intenţionează să trimită încă un convoi "umanitar" în Ucraina, a anunţat luni ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina Kiev blindate