MENIU

KIEV: MH17, lovit de o rachetă, s-a prăbuşit din cauza unei masive şi explozive depresurizări

Avionul malaezian de pasageri s-a prăbuşit din cauza unei masive şi explozive depresurizări după ce a fost lovit de resturile unei rachete, a declarat purtătorul de cuvînt al serviciilor ucrainene de securitate, citat de SkyNews.

Contradicţii în ancheta privind avionul malaezian prăbuşit în estul Ucrainei. Autorităţile de la Kiev susţin că aparatul de zbor ar fi fost doborât de fragmentele unei rachete, dar experţii olandezi refuză să confirme datele până când nu se va încheia analiza cutiilor negre. Potrivit ONU, doborârea aeronavei de pasageri ar putea fi considerată o ,,crimă de război". Între timp, experţii internaţionali, care încercau să ajungă la resturile avionului doborât pe 17 iulie, şi-au anulat misiunea din cauza confruntărilor armate şi a exploziilor. Oricum, după tragedia din Ucraina, compania care deţine avionul, Malaysia Airlines, ia în calcul să-şi schimbe numele.

Avionul malaezian de pasageri s-a prăbuşit din cauza unei masive şi explozive depresurizări după ce a fost lovit de resturile unei rachete, a declarat purtătorul de cuvînt al serviciilor ucrainene de securitate, citat de SkyNews. Sunt informaţii obţinute în urma decodării celor două cutii negre ale aeronavei, făcută de experţi britanici în Regatul Unit.
Între timp, Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile omului, Navi Pillay, spune că ,,Doborârea avionului şi moartea a 298 de oameni ar putea fi ,,o crimă de război". Oficialul Naţiunilor Unite a declarat că atacul asupra unei curse civile de pasageri reprezintă o ,,încălcare a legislaţiei internaţionale". Navi Pillay a mai anunţat că luptele din estul Ucrainei au făcut până în prezent peste 1.100 de morţi.

Declaraţiile au venit în contextul în care 30 de experţi olandezi, însoţiţi de poliţişti australieni neînarmaţi, încearcau să ajungă la locul tragediei. Şi-au anulat însă misiunea din cauza insecurităţii.

"Suntem oaspeţi în această ţară. Nu suntem la noi acasă. Şi pentru orice facem aici aveam nevoie de sprijin. În cea de-a doua parte a misiunii noastre, vom avea de verificat o suprafaţă uriaşă, deci avem nevoie de un număr foarte mare de oameni şi de materiale care să ne ajute în munca noastră. Chiar avem nevoie de sprijinul guvernului ucrainean", a declarat JAN TUINDER, şeful echipei de anchetatori olandezi.