MENIU

Joe Biden va impune vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru angajații federali

Sursa foto: Arhivă

Președintele Joe Biden va impune, joi, reguli mai stricte privind vaccinarea lucrătorilor federali prin semnarea unui ordin executiv prin care se impune ca toți angajații guvernamentali să fie vaccinați împotriva Covid-19, fără opțiunea de a fi testați în mod regulat pentru a renunța la vaccin.

În timpul unui discurs major menit să stabilească o nouă abordare a combaterii coronavirusului, președintele va semna, de asemenea, un ordin executiv care să direcționeze același standard să fie extins la angajații contractanților care fac afaceri cu guvernul federal, potrivit CNN.

Departamentul Apărării, Departamentul Afacerilor Veteranilor, Serviciul de Sănătate și Institutele Naționale de Sănătate își vor completa, de asemenea, cerințele de vaccinare anunțate anterior, despre care Casa Albă estimează că acoperă 2,5 milioane de lucrători.

Noile anunțuri depășesc ceea ce a anunțat Biden la începutul acestei veri, când a cerut vaccinarea lucrătorilor federali, dar a permis ca cei care au renunțat să fie supuși unor măsuri stricte de atenuare. Casa Albă a declarat că guvernul federal ar trebui să acționeze ca un model pentru alte state în propriile campanii de vaccinare și a lăudat companiile mari care impun vaccinarea angajaților.

Biden intenționează să anunțe o extindere majoră a testării gratuite, un pas despre care oficialii din domeniul sănătății publice au declarat că este esențial pentru blocarea virusului, în special în timp ce copiii se întorc la școală și unii muncitori se întorc la birouri.

Planul în șase direcții pe care Biden urmează să îl dezvăluie a fost finalizat de președinte și de membrii echipei sale de sănătate publică miercuri după-amiază. El a primit un briefing în biroul oval de la echipa sa de răspuns Covid-19 cu privire la noii pași anticipați.

Puțin peste 53% dintre americani sunt complet vaccinați, incluzând aproape două treimi din populația adultă, potrivit datelor furnizate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Peste 651.000 de americani au decedat în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Mai multe articole despre: