MENIU

Joe Biden, mesaj către PUTIN în prima vizită la Kiev la un an de la războiul din Ucraina - Planul pus la cale cu Zelenski

Joe Biden și Volodimir Zelenski, la Kiev, 20 februarie 2023 Foto: Profi Media

Președintele american - Joe Biden a sosit luni la Kiev, la un an de la războiul început de Vladimir Putin în Ucraina. Prezent timp de câteva ore în capitala Ucrainei, liderul de la Casa Albă a declarat, din nou, susținerea totală a Statelor Unite a Ucrainei în fața agresiunii Rusiei, financiar și cu echipament militar.

Președintele american Joe Biden a sosit luni într-o vizită în Ucraina. Liderul de la Casa Albă a ajuns în plin raid aerian. Sirenele au fost activate în toată Ucraina luni dimineață, inclusiv în capitala Kiev, au informat autoritățile ucrainene, potrivit CNN.

Vizita istorică a președintelui american - Joe Biden are loc cu doar câteva zile înainte de aniversarea unui an de la invadarea țării de către Rusia, la 24 februarie 2022. Primele informații despre prezența la Kiev a lui Joe Biden au apărut luni în jurul orei prânzului, când au fost publicate și primele imagini cu cei doi lideri, umăr la umăr, pe străzile Kievului.

Foto: Profi Media

Primele imagini cu Joe Biden, întâmpinat la Kiev de oficialii ucraineni și de președintele Volodimr Zelenski.

"Biden este la Kiev. Un oraș care ar fi trebuit să fie sub control rusesc timp de 360 de zile. Ce semn puternic pentru dictatorul Putin", a anunțat pe Twitter și jurnalistul publicației germane Bild Julian Repke.

Joe Biden s-a întâlnit cu președintele Zelenski la Palatul Mariinsky și a anunțat un nou ajutor suplimentar pentru Ucraina, de jumătate de miliard de dolari, inclusiv armament necesar în războiul contra Rusiei.

Foto: Profi Media

Președintele Zelenski a anunțat deja prezența lui Joe Biden la Kiev.

Foto: Profi Media

„Bine ați venit la Kiev, președinte Joe Biden! Vizita dumneavoastră reprezintă un semn extrem de important pentu susținerea tuturor ucrainenilor!”, a transmis  Zelenski într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.  

Președintele american - Joe Biden a declarat că vizita sa la Kiev este pentru a reafirma sprijinul „neclintit” al Statelor Unite pentru Ucraina.

AJUTOR pentru Ucraina de 500 de milioane de dolari, inclusiv armament pentu război, anunțat de Joe Biden, la Kiev

Președintele Joe Biden a anunțat, luni, o asistență suplimentară de jumătate de miliard de dolari pentru Ucraina în timpul vizitei istorice de luni la Kiev. 

Anunțul a fost făcut în declarația comună cu președintele Zelenski. Biden a declarat că pachetul va include mai multe echipamente militare, inclusiv muniție de artilerie.

Zelenski a anunțat că au vorbit despre „armele cu rază lungă de acțiune și armele care ar putea fi încă furnizate Ucrainei, chiar dacă nu au fost furnizate înainte”, relatează CNN.

Biden a amintit de rezistența ucrainenilor în fața Rusiei, pe măsură ce războiul intră în al doilea an.

„Un an mai târziu, Kievul se ridică. Și Ucraina rămâne în picioare. Democrația rămâne în picioare”, a declarat Joe Biden.

În cadrul vizitei la Kiev, Joe Biden s-a întâlnit și cu prima doamnă Olena Zelenska, luni, la palatul prezidențial din Kiev.

Joe Biden, MESAJ tranșant către PUTIN după invazia în Ucraina, direct de la Kiev

Președintele Joe Biden a anunțat și o nouă serie de sancțiuni pentru Rusia. 

„În timp ce lumea se pregătește să marcheze aniversarea unui an de la invazia brutală a Ucrainei de către Rusia, mă aflu astăzi la Kiev pentru a mă întâlni cu președintele Zelensky și pentru a reafirma angajamentul nostru ferm și neclintit față de democrația, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a transmims Joe Biden într-o declarație emisă de Casa Albă.

"Când Putin și-a lansat invazia cu aproape un an în urmă, a crezut că Ucraina este slabă și Occidentul este divizat. El a crezut că ne poate supraviețui. Dar s-a înșelat total", a spus Biden, relatează CNN.

Președintele american a mai spus că, în cursul acestei săptămâni, „vor fi anunțate sancțiuni suplimentare împotriva elitelor și companiilor care încearcă să se sustragă sau să alimenteze mașina de război a Rusiei”.

Articol vestimentar inedit purtat de Biden în vizita istorică de la Kiev

Un detaliu inedit a fost observat de presa internațională în legătură cu vestimentația aleasă de președintele american în vizita sa la Kiev. Este vorba de culorile devenite deja simbol al rezistenței și unității de la războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina în urmă cu un an. Joe Biden a purtat, luni, la sosirea la Kiev și la discuțiile cu Volodimir Zelenski o cravată colorată în albastru și galben, cele două culori ale drapelului Ucrainei.

***

Vizita-surpriză de la Kiev se înscrie în turul de forță pe care Joe Biden îl face în Europa în aceste zile, la un an de când Rusia a început invazia în Ucraina, război pornit la comanda lui Vladimir Putin.

Președintele american a părăsit Kievul luni în jurul orelor 14.00 (ora României, n.r.). Joe Biden începe luni a doua sa vizită în Polonia de când a început războiul din Ucraina, pe 24 februarie 2022. Liderul de la Casa Albă va fi în Polonia până miercuri, 22 februarie. Cu acest prilej, Joe Biden are o întâlnire cu președintele Andrzej Duda și va susține un discurs adresat cetățenilor polonezi, marți, la Palatul Regal din Varșovia, și o întâlnire cu lideri politici ai structurii de apărare „București 9”. Prima vizită în Polonia a președintelui Joe Biden a avut loc în martie 2022.

Mai multe articole despre:
joe biden joe biden kiev zelenski biden