MENIU

Joe Biden, îngrijorat de proliferarea extremismului în Statele Unite. Președintele a cerut o analiză după situația de la Capitoliu

Joe Biden, îngrijorat de proliferarea extremismului în Statele Unite. Președintele a cerut o analiză după situația de la Capitoliu

Noul președinte al Statelor Unite, Joe Biden, a cerut vineri echipei sale să realizeze "o analiză exhaustivă a ameninţărilor" pe care le reprezintă extremismul violent la nivel intern în America, după asaltul asupra Capitoliului din Washington comis de susţinători radicali ai fostului preşedinte Donald Trump, scrie Agerpres.

Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe: "Asaltul asupra Capitoliului, din 6 ianuarie, şi morţile tragice şi distrugerea pe care le-a provocat au demonstrat ceea ce ştiam deja: ascensiunea extremismului violent la nivel naţional este o ameninţare la adresa securităţii naţionale gravă şi în creştere. Vom confrunta această ameninţare cu resursele şi hotărârea necesare"

Referitor și la la analiza evenimentelelor de la Capitoliu din 6 ianuarie, Biden doreşte şi revizuirea instrumentelor aflate la dispoziţia guvernului pentru a combate extremismul intern şi a cerut un studiu în acest sens de la Consiliul pentru Securitate Naţională (NSC), organism însărcinat cu coordonarea politicii internaţionale şi de securitate a SUA.

Mai multe articole despre:
Biden Capitoliu