MENIU

Jean-Claude Juncker anunță un summit post-BREXIT la Sibiu în timpul președinției române a UE

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a spus că i-a cerut lui Donald Tusk, președintele Consiliului European, și viitoarei președinții românești a UE organizarea unui summit european extraordinar în România, pe 30 martie 2019. 

Evenimentul propus de Jean-Claude Juncker ar trebui să aibă loc la o zi după ce Marea Britanie trebuie să părăsească oficial Uniunea Europeană.

"Pe 30 martie vom fi o uniune cu 27 de membri. Alegerile (pentru Parlamentul European) vor avea loc cu doar câteva săptămâni mai târziu. Va trebui ca cetățenii europeni să se ducă la urne cu o viziune clară. Iată de ce am cerut lui Donald Tusk și României să organizeze un summit, la Sibiu, pentru a lua deciziile necesare pentru construirea unei Europe mai unite și mai democratice. Sper ca pe 30 martie 2019, europenii să vadă o uniune pe care noi o susținem cu toate valorile sale", a spus președintele Comisiei Europene.

La 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, președinția Consiliului UE. MAE notează pe site-ul său că președinția României la Consiliul UE se va desfășura într-un context european și internațional complex, cele mai importante dosare fiind Brexit-ul, alegerile pentru Parlamentul European, care se vor desfășura cel mai probabil în luna mai a anului 2019, și Cadrul financiar multianual post-2020.

Mai multe articole despre:
UE România summit Sibiu