MENIU

Italia a expulzat de la sfârşitul lui octombrie 200 de persoane

Autorităţile italiene au expulzat 200 de imigranţi europeni din motive de siguranţă publică. Anunţul a fost făcut de ministrul de Interne, Giuliano Amato, citat de Il Sole 24 Ore. Informaţia a fost confirmată şi de premierul Romano Prodi, într-un intreviu acordat cotidianului spaniol El Mundo.

În timpul unor audieri în Senatul italian, pe tema decretului-lege privind expulzările, Amato a dat asigurări că "legea pedepseşte numai persoanele periculoase". Ministrul Internelor a spus însă că Italia trebuie să ajungă din urmă Franţa, care a expulzat aproape 780 de persoane în ultimul an.

Potrivit lui Giuliano Amato, autorităţile se vor concentra asupra "expulzării imigranţilor, care nu pot dovedi că au un loc de muncă legal, dar care circulă cu maşini de lux". Amato a explicat că decretul era necesar "ca să-i ajute pe italieni să facă diferenţa între imigranţii infractori şi cei muncitori". Şi premierul Prodi a explicat jurnaliştilor de la El Mundo, că decretul e "cea mai bună garanţie contra rasismului".
Mai multe articole despre:
Italia imigranţi expulzare