MENIU

Israelul e gata să intre în Fâșia Gaza. 300.000 de soldați așteaptă semnalul să treacă granița

Israelul pregătește marea ofensivă în Fâșia Gaza. Peste 300.000 de militari sunt comasați la granița din sud pentru a înconjura pozițiile teroriștilor Hamas. Armata Ierusalimului a scos la înaintare tot armamentul puternic: tancuri, artilerii și chiar sisteme multiple de rachete cu rază lungă sunt mobilizate. Din păcate, populația civilă este expusă unei crize umanitare, iar oamenii se evacuează cum pot.

Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt al Armatei Israelului, a anunțat, miercuri, că 300.000 de soldați israelieni au fost mobilizați la frontiera cu Fâșia Gaza, pentru inițierea unei ofensive terestre al cărei scop este exterminarea totală a forțelor Hamas.
 
 
„Am desfășurat 300.000 de soldați în apropierea Fâșiei Gaza- de fapt, am trimis – infanteria noastră, soldații noștri blindate, corpul nostru de artilerie și mulți alți soldați din rezerve – 300.000 de soldați, – în diferite brigăzi și divizii sunt acum aproape de Fâșia Gaza, pregătindu-se să execute misiunea care ne-a fost încredințată de guvernul israelian.
 
 
Și aceasta este de a ne asigura că Hamas, la acest sfârșit de război, nu va avea nicio capacitate militară prin care să poată amenința sau ucide civili israelieni”, a transmis oficialul israelian pe de pe contul lui de Twitter.
Ofensiva terestră este lansată după ce Armata Israelului a distrus sistemele avansate de detectare aeriană ale Hamas, emiminând riscul ca militanții să mai poată ataca avioanele israeliene.

 

„Timp de ani de zile, Hamas a creat o reţea de camere de înaltă calitate, ascunse în interiorul unor panouri solare pe tot cuprinsul Fâşiei Gaza, cu scopul de a identifica şi urmări aeronavele”, au transmis forţele armate ale Israelului prin intermediul rețelelor sociale.

Pe de altă parte, și serviciul secret Mosadul încearcă să își spele rușinea pentru că nu a prevenit atacul major al Hamas și urmărește să îl ucidă pe liderul operațiunii Mohammad Deif. 

 

Mai multe articole despre:
israel fasia gaza invazie razboi 300.000 de soldati