MENIU

Israelul dă liber forțelor de ordine să tragă cu gloanțe reale asupra celor care aruncă cu pietre

Cabinetul israelian de securitate a decis joi să extindă autorizarea tirurilor cu gloanțe reale asupra celor care aruncă cu pietre, potrivit unui comunicat al premierului, citat de AFP.

''Cabinetul de securitate a decis să autorizeze forțele de ordine să tragă cu gloanțe reale împotriva celor care aruncă cu pietre și cu sticle incendiare când este amenințată viața unei terțe persoane și nu doar când este amenințat un polițist'', se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.

Cabinetul de securitate s-a întrunit pentru a se pronunța în legătură cu măsurile destinate întăririi răspunsului împotriva palestinienilor care aruncă cu pietre și cu dispozitive incendiare, din rândul cărora au fost arestate noaptea trecută 13 persoane, inclusiv nouă minori, potrivit poliției.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, ''le-a declarat război'' săptămâna trecută celor care aruncă cu pietre, după mai multe zile de violențe la Ierusalim. ''Declarăm război celor care aruncă cu pietre și sticle incendiare'', afirma Netanyahu la locul unde un israelian de 65 de ani, Alexander Levlovitz, a murit pierzând controlul vehiculului său, acum 10 zile, după ce-au fost aruncate pietre asupra sa.