MENIU

Inundații CATASTROFALE lângă Atena. Cel puțin 10 morţi. Autoritățile au decretat starea de urgență

Inundații CATASTROFALE lângă Atena. Cel puțin 10 morţi. Autoritățile au decretat starea de urgență

După o noapte în care a plouat torențial, miercuri, mai multe localități din Grecia au fost lovite de inundații catastrofale chiar în apropiere de Atena. Cel puțin 10 oameni au murit, iar pagubele materiale sunt semnificative.

Cel mai grav afectate au fost orașele industriale Mandra, Nea Peramos și Megara, situate la doar 27 de km vest de Atena. Cel puțin 10 oameni au murit, potrivit cifrelor oficiale, majoritatea persoane în vârstă găsite înecate în propriile case. Încă 10 oameni au fost spitalizați și 3 sunt dispăruți.

"Ce să vă mai spun, vedeţi şi dvs. ce s-a întâmplat. Pereţii au căzut, maşinile au fost luate de apă şi totul este distrus. Toată casa mi-e plină de apă", spune Marina  Kolia, locuitoare din Mandra.

Autoritățile au decretat stare de urgență în zonele afectate. Este a doua zi consecutiv când vremea rea face ravagii în Grecia, scrie stiri.tvr.ro.

Marţi, insula Symi a fost lovită de o furtună care a aruncat mașini în mare, a distrus case și a întrerupt alimentarea cu electricitate și apă curentă. Inundațiile de miercuri sunt cele mai grave care au lovit Grecia în ultimii ani. În doar câteva ore, comunități întregi au fost devastate și niciun suflet nu a scăpat de furia apelor.

Mai multe articole despre:
inundaţii Grecia inundaţii Atena