MENIU

Îngrozitor. Ce păţesc deţinutele din cea mai mare închisoare de femei din SUA

<p>&Icirc;ngrozitor. Ce păţesc deţinutele din cea mai mare &icirc;nchisoare de femei din SUA</p>

O amplă anchetă realizată de jurnaliştii de la Miami Herald a scos la lumină abuzurile pe care le comit unii gardieni care lucrează în cea mai mare închisoare de femei din Statele Unite, Lowell Correctional. Deţinutele închise aici sunt obligate să se prostitueze pentru a obţine lucrurile de strictă necesitate, iar unii ofiţeri fac bani frumoşi vânzându-le droguri şi ţigări.

Închisoarea de femei Lowell Correctional găzduieşte 2.696 de deţinute, multe din ele putând da mărturie despre abuzurile sexuale şi corupţia care domnesc aici, în cel mai mare penitenciar pentru femei din Statele Unite, scrie Miami Herald.

În ultimii ani, viaţa de aici a devenit de nesuportat, se plâng deţinutele. Ele au depus plângere împotriva unor gardieni, care le scuipă în faţă, le ameninţă cu bătaia şi le umilesc mereu, numindu-le „curve, maimuţe, scroafe”.

Mai mult, gardienii bărbaţi le pândesc la duşuri şi le obligă să-şi arate sânii ca să primească obiecte de strictă necesitate, cum ar fi săpun, hârtie igienică sau tampoane. Iar abuzurile nu se opresc aici, din păcate.

Mai multe deţinute le-au declarat jurnaliştilor că bărbaţii şi femeile gardian le obligă să facă sex şi diferite acte indecente. Uneori, ofiţerii întră în toiul nopţii în celule şi iau de acolo femeile, pe care le duc într-o zonă mai izolată, unde le obligă să facă sex.

Multe deţinute se supun acestor abuzuri, pentru că nu au de ales. Dacă tac din gură şi acceptă, ele primesc produse sanitare şi mâncare, dar şi ţigări, droguri sau chiar bani de la gardieni. Unele au parte chiar de parfumuri sau produse de machiaj. În schimb, femeile care se opun acestor abuzuri sunt umilite şi ameninţate. Nu mai primesc drept de vizită de la rude, li se iau obiectele personale şi sunt obligate să îndeplinească cele mai insuportabile sarcini.

Conducerea penitenciarului susţine că aceste abuzuri nu sunt aşa de frecvente şi că deţinutele mint foarte des, ca să le facă necazuri gradienilor şi să obţină anumite avantaje.

O anchetă care a avut loc acolo demonstrează că multe contacte sexuale dintre deţinute şi gardieni sunt de fapt de comun acord, precizează procurorul Ric Ridgway. Chiar şi în acest caz însă, gardianul comite o infracţiune.

Sursa: Adevărul