MENIU

Incidente în fața Consulatului Turciei din Bruxelles. Mai mulți răniți

Incidente grave s-au declanșat joi după-amiază în fața consulatului Turciei la Bruxelles între partizani și opozanți ai președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan. În urma ciocnirilor, mai mulți oameni au fost răniți.

"Au avut loc grave incidente între susţinători şi opozanţi ai regimului turc, pe artera publică, în dreptul consulatului Turciei. Mai multe persoane au fost rănite. Acestea au fost transportate la spital", a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei din Bruxelles, Ilse van de Keere.

Incidentele au avut în contextul în care turcii care locuiesc în Belgia pot vot între 27 martie şi 9 aprilie în consulatele de la Bruxelles şi Anvers (nord) pentru referendumul asupra unei reforme constituţionale ce ar extinde prerogativele preşedintelui Erdogan.

În Turcia, votul este prevăzut duminică, 16 aprilie, arată Agerpres.

Potrivit Firat, o agenție de presă apropiată de separatiștii kurzi din Turcia, trei persoane de origine kurdă care veniseră să voteze au fost rănite cu lovituri de cuțit în aceste incidente, provocate potrivit agenției de partizani AKP, partidul islamist conservator la putere în Turcia.

Campania electorală pentru acest referendum a generat grave tensiuni între liderii turci şi mai multe ţări europene după ce acestea le-au interzis unor miniştri de la Ankara să participe la campanie pe teritoriul lor naţional

Mai multe articole despre:
Turcia ciocniri ambasadă