MENIU

INCIDENT la Vatican: O activistă Femen a smuls statueta Pruncului Iisus și a încercat să fugă cu ea

<p>INCIDENT la Vatican: O activistă Femen a smuls statueta Pruncului Iisus și a &icirc;ncercat să fugă cu ea</p>

O militantă Femen și-a dat jos tricoul, în piața Sfantul Petru, de la Vatican, în ziua de Crăciun, după care a smuls statueta Pruncului Iisus, înainte de a fi oprită de un jandarm, relatează Agenția France Presse, citând mărturii ale persoanelor care au asistat la incident, informează HotNews.ro. 

În mijlocul pieții, ascunsă de mulțime, tânăra blondă și-a ridicat dintr-o dată tricoul, a trecut prin găurile din gardul de protecție, a alergat până la iesle și a luat statueata Pruncului Iisus. Pe pieptul gol avea scris cu negru mesajul "God is woman" ("Dumnezeu este femeie").

Tânăra a fost, însă, imediat prinsă de un jandarm în uniformă, care a luat statueta din mâinile ei. Activista a fost obligată să se îmbrace și a fost îndepărtată de iesle de către polițist.

Incidentul a survenit în după-amiaza zilei de joi, la câteva ore după binecuvantarea "Urbi at Orbi", susținută de papă, zona fiind, în continuare, populată de multă lume.

Nu este pentru prima dată când activistele "Femen" organizează astfel de proteste, în piața Sfântul Petru de la Vatican.

 

Mai multe pe HotNews.ro.