MENIU

Incendiu violent în Bangladesh: cel puțin 78 de morți, zeci de răniți - VIDEO

Incendiu violent în Bangladesh
Incendiu violent în Bangladesh: cel puțin 70 de morți
Incendiu violent în Bangladesh: cel puțin 70 de morți / Foto: Arhivă

Cel puțin 78 de persoane au murit, în urma unui incendiu puternic izbucnit în Bangladesh, la clădirea în care locuiau. Imobilul aflat în oraşul vechi al capitalei Dhaka deservea, de asemenea, un depozit de produse chimice. Ulterior, flăcările au înghițit mai multe magazine și clădiri din zonă, dar și o fabrică de parfumuri. Autoritățile se tem că numărul victimelor ar putea fi mult mai mare. În prezent, salvatorii încearcă să scoată cât mai multe suflete prinse sub dărâmături, însă eforturile sunt îngreunate de lipsa apei și de străzile înguste care fac imposibilă înaintarea mașinilor de pompieri.

Incendiul a izbucnit miercuri seara, de la o butelie de gaz, și s-a extins rapid în întreaga clădire situată în cartierul Chawkbazar, din centrul capitalei Dhaka.

Potrivit autorităților, în clădire se afla și un depozit de produse chimice inflamabile, iar în apropiere era o fabrică de parfumuri.

 

Numărul victimelor ar putea crește, în următoarele ore, anunță autoritățile. Potrivit autorităților, printre victime sunt și oameni care, în momentul producerii exploziei, se aflau la o nuntă, într-un restaurant din apropiere.

Zeci de persoane au fost spitalizate, multe dintre ele aflându-se în stare gravă, notează BBC.

 

Focul a cuprins mai multe case din zonă. Mulți oameni au rămas prinși în clădiri.

Pompierii se luptă cu flăcările, însă rezervele de apă fac față cu greu. În plus, intervenția este dificilă din cauza străzilor extrem de înguste din zonă, care nu permit înaintarea mașinilor de pompieri.

Potrivit primelor informații, focul a izbucnit la un depozit de produse chimice și s-a răspândit cu rapiditate la alte trei clădiri din apopiere. De acolo, flăcările au început să înghită, la rând, blocuri de locuințe, magazine și alte clădiri din zonă.

 

"M-am dus la farmacie, spre norocul meu. Dintr-o dată, am auzit o bubuitură infernală. Când am întors capul, am văzut toată strada înghițită de flăcări. Totul ardea! Nici eu n-am scăpat. Focul m-a ajuns din urmă și am fugit repede la spital", povestește un martor, citat de BBC.

Mai multe articole despre:
incendiu incendiu Bangladesh incendiu Chawkbazar