MENIU

În plină revoltă a fermierilor, UE face un pas în spate. Ce măsură importantă se află pe masa Bruxelles-ului

n plină revoltă a fermierilor, UE face un pas în spate. Ce măsură importantă se află pe masa Bruxelles-ului/ Arhivă foto

După valul de proteste care a cuprins Europa, Comisia Europeană face un pas în spate. Dacă până acum normele UE îi obligau pe fermieri să lase 4% din suprafața terenului necultivat pentru a proteja mediul, acum reprezentanții de la Bruxelles anunță că agricultorii ar putea să cultive 7% din suprafața fermei cu ce culturi vor, însă fără să folosească pesticide.

Din cauza pierderilor uriașe, la unison, marile sindicate ale fermierilor și mai multe state europene, inclusiv Franța și România, au cerut o prelungire a acestei derogări.

Comisia Europeană analizează deja măsura. În paralel, reprezentanții de la Bruxelles analizează dacă măsura prin care produsele agricole ucrainene erau scutite de taxe ar trebui să continue.

Totul, în condițiile în care fermierii europeni denunță afluxul de importuri ieftine. Concurența importurilor ucrainene și normele cu privire la terenul lăsat nelucrat se numără printre principalele revendicări ale fermierilor care au protestat în ultimele săptămâni în Franța, Germania sau România. 

Mai multe articole despre:
revolta fermieri ue bruxelles