MENIU

În 40 de zile de război, la Kiev au murit 89 de civili, inclusiv patru copii

Kiev, orașul-cheie pe care rușii vor să îl cucerească. Foto/Profimedia

În 40 de zile de la declanșarea invaziei ruse din Ucraina, în Kiev 89 de civili au fost uciși, inclusiv patru copii, 398 de persoane fiind rănite, printre care și 20 de copii.

„Orașul are o lstatistică cu obiectivele afectate de atacurile aeriene. 167 de clădiri rezidențiale de diferite tipuri, 44 de școli, 26 de grădinițe și 1 orfelinat au fost avariate de atacurile inamice din 24 februarie. De asemenea, 11 clădiri administrative au fost avariate. Prejudiciile sunt diferit . De la mare la mediu și nesemnificativ”, se arată în comunicat.

De asemenea, de pe urma acțiunilor agresorului rus au suferit: 2 obiecte sportive, 5 obiecte de sferă socială, 17 - asistență medicală, 10 - sfera culturală, 48 obiecte de infrastructură de transport.

Conducerea orașului îi îndeamnă pe locuitorii Kievului să rămână vigilenți și să se adăpostească la primele alarme aeriene.

„Astăzi, Kiev a devenit mai sigur, dar amenințarea loviturilor aeriene încă rămâne. Celor care au părăsit capitala li se cere să se abțină de la a se întoarce pentru moment", se arată în comunicat.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident