MENIU

Imagini inedite: cum a fost filmat Patriahul ortodox rus Kirill

Patriarhul ortodox rus: Nimeni nu va putea distruge "Sfânta Rusie"

Patriarhul Kirill al Moscovei și Întregi Rusii a profitat de scurta sa vizită în Antarctica de miercuri pentru a se întâlni nu numai cu cercetătorii de baza rusă de la Bellingshausen, ci și cu o colonie de pinguini cel puțin la fel de ospitalieri, după cum dovedesc imaginile difuzate joi de 20minutes.ch.

După cum a informat Biserica Ortodoxă Rusă, înaltul prelat a mers la stația inaugurată în 1968 pe o insulă din arhipelagul South Shetland și a ținut o slujbă la biserica Sfânta Treime, singura biserică ortodoxă rusă de pe acest continent.

"Când am binecuvântat apa astăzi, m-am gândit la întreaga planetă...și m-am rugat pentru această creație a Domnului", a declarat Patriarhul Kirill, relatează Agerpres citând Ria Novosti.

Întâlnirea cu pinguinii s-a petrecut pe o insulă învecinată, la care patriarhul a ajuns cu o barcă, purtând, peste îmbrăcămintea sa tradițională, o vestă de salvare roșie, așa cum se poate constata dintr-un videoclip difuzat de Biserica Ortodoxă Rusă.

Rusia are zece baze științifice în Antarctica, unde pot fi găzduite 120 de persoane, dar multe dintre acestea nu sunt însă operaționale.

Patriarhul Kirill efectuează în prezent un turneu în America de Sud, în cadrul căruia, la 12 februarie, în Cuba, a discutat cu Papa Francisc, în cadrul primei întâlniri la nivel înalt între Biserica Ortodoxă Rusă și Biserica Catolică după Marea Schismă din 1054, care a împărțit creștinismul între catolicism și ortodoxie.