MENIU

Imagini halucinate într-o metropolă din Rusia. Un râu de apă fiartă curge pe străzi, oamenii îngheață în case - GALERIE FOTO

Videoclipurile în care propaganda lui Putin îi ironiza pe vest-europenii care ar urma să înghețe în case fără gazul rusesc par să se potrivească mai mult situației din Rusia. Pe fondul crizei economice și a iernii aspre, în mai multe orașe au apărut avarii grave la rețelele de termoficare. Imagini halucinate au fost surprinse în Novosibirsk, unde explozia unei magistrale a făcut ca un râu de apă fiartă să se reverse pe străzi, în timp ce termometrele arătau minus 20 de grade Celsius.

O defecțiune a sistemului de încălzire a inundat străzile celui de-al treilea oraș ca mărime din Rusia, Novosibirsk și cel puțin 100 de blocuri, 13 clădiri de stat, inclusiv școli și grădinițe, au rămas fără încălzire.

 

„Clădirile rezidențiale și facilitățile publice din districtul Leninsky au fost deconectate de la încălzire și apă caldă pentru a remedia defecțiunea principală de încălzire”, au declarat autoritățile locale, într-un comunicat, potrivit The Moscow Times.

 

Un total de 237 de clădiri au fost deconectate de la sistemele de încălzire centrală, potrivit site-ului de știri al orașului NGS.ru - GALERIE FOTO.

Autoritățile au promis că vor repara defecțiunile până joi seară, când se așteaptă că temperaturile vor scădea sub minus 20 de grade Celsius. Comitetul de Investigații al Rusiei, care anchetează crimele majore, a lansat o anchetă penală pentru posibile încălcări ale siguranței.

 

Întreruperile agentului termic la Novosibirsk au venit la o zi după un accident similar de încălzire principală și inundații în Vladivostok. Întreruperile fără precedent de încălzire s-au înmulțit în orașele rusești de la sărbătorile de Anul Nou, vremea rece în mare parte a țării agravând severitatea a ceea ce se transformă rapid într-o criză majoră pentru autorități.