MENIU

Imaginea care nu are nevoie de explicaţii. Un preşedinte european, la coadă la pizza

O imagine care ar putea fi considerată ciudată în alte state a fost surpinsă în Islanda: președintele țării, Thorlacius Johannesson, a fost fotografiat de un trecător în timp ce stătea la coadă să-și cumpere pizza.

Șeful statului se îndrepta spre casă, venind de la palatul prezidențial, când i s-a făcut poftă de o pizza. Acesta a coborât din mașină și s-a așezat la coadă la Domino's Pizza, alături de alte persoane.

Fotografia, surprinsă la începutul lunii august, a devenit virală pe rețelele de socializare, majoritatea internauților lăudând modestia președintelui statului islandez. De altfel, acesta este destul de popular și nu apreciază în mod deosebit eticheta diplomatică, putând fi văzut și în tribunele stadioanelor, alături de suporteri, scrie reporterntv.ro.

Mult mai cunoscut pentru stilul de viață modest este fostul președinte al Uruguayului, José Alberto Mujica Cordano, cunoscut și sub numele de El Pepe. Fost luptător de gherilă, el a fost considerat ca fiind 'cel mai sărac președinte din lume', locuind într-o fermă dărăpănată și donându-și cea mai mare parte a salariului. „Sunt numit sărac, dar nu mă simt sărac. Sunt săraci cei care țin cu dinții de un stil de viață luxos și care vor tot timpul mai multe lucruri”, a spus José Mujica într-un interviu acordat unui post de televiziune.

Mai multe articole despre:
preşedinte Islanda coadă Thorlacius Johannesson