MENIU

Igor Dodon, ridiculizat în presa rusă, după vizita la Moscova: ”Este un turist”

Igor Dodon, în vizită la Vladimir Putin

Presa de la Moscova a făcut haz de vizitele președintelui Igor Dodon la Moscova. De data aceasta, șeful statului a intrat în vizorul postului de televiziune NTV, care pe teritoriul R. Moldova este retransmis de o companie afiliată socialiștilor, scrie Ziarul Național, citat de Deschide.md.

Astfel, Igor Dodon a fost comparat cu un „turist” la Kremlin și cu o persoană care nu prea contează.

Regizorul Tigran Keosaian, prezentatorul unei emisiuni de politică externă, și-a permis mai multe remarci umilitoare la adresa președintelui Igor Dodon, după întrevederea cu Vladimir Putin. „Putin a intrat în sală şi tuturor le-a fost clar cine este țarul şi cine e dodonul”, a spus Keosaian.

O altă remarca răutăcioasă la adresa lui Igor Dodon a fost: „Preşedintele Moldovei a intrat în sală, atunci când i s-a permis acest lucru, cu mersul unui om pe care îl cheamă Dodon. Putin era gata să se întâlnească cu orice „dodon””, a continuat prezentatorul.

„Delegaţia rusă încerca să ghicească dacă Dodon ar fi bun pentru postul de guvernator al Moldovei. Moldova este prietenoasă, aşa că au decis să nu o sperie. În aer plutea o aromă de tencuială moldovenească şi aligote”, a mai spus Keosaian.

Acesta a făcut mișto și de vinurile moldovenești, despre care Dodon a vorbit în cadrul întrevederii cu Putin: „Ajunge să mai spunem că vinul moldovenesc este marfă”.

De asemenea, Tigran Keosaian a mai sugerat că Putin, precum și cei care-l însoțeau la întrevederea cu Dodon, erau foarte plictisiți și încercau să-și imagineze ce este Moldova.

Mai multe articole despre:
Republica Moldova Vladimir Putin Igor Dodon