MENIU

Hollande anunţă intensificarea raidurilor împotriva Statului Islamic

Hollande anunţă intensificarea raidurilor: "Frontiera Siriei cu Turcia trebuie închisă!"

Franța și SUA intenționează să-și intensifice loviturile aeriene împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria și în Irak, a declarat, marți, președintele francez Francois Hollande, într-o conferință de presă susținută alături de omologul său american Barack Obama, la Casa Albă, informează AFP.

'Am decis să intensificăm loviturile noastre aeriene în Siria și în Irak, să extindem anvergura lor, să întărim schimburile de informații cu privire la țintele vizate', a declarat Hollande, citat de agerpres.ro.

Totodată, Hollande a afirmat că Franța nu va interveni la sol în Siria, dar că va susține forțele locale care luptă împotriva grupării SI.

'Franța nu va interveni la sol, forțele locale, pe care le ajutăm deja de mai multe luni, sunt cele care vor face acest lucru, în timp ce noi vom întreprinde lovituri (aeriene) pentru a le permite acestor forțe să acționeze', a spus liderul francez.

De asemenea, președintele francez a reiterat că șeful de stat sirian, Bashar al-Assad, trebuie să părăsească puterea cât mai repede posibil. 'Nu vă voi da o dată (pentru plecarea lui Assad), însă acest lucru trebuie să se întâmple cât mai repede posibil', a spus Hollande.

Președintele francez, Francois Hollande, a discutat, marţi, la Casa Albă, cu omologul său american, Barack Obama, despre intensificarea luptei împotriva Statului Islamic și a terorismului.

Hollande s-a întâlnit, luni, la Paris, și cu premierul britanic, David Cameron, iar miercuri are programată o întrevedere cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Seria de întâlniri a liderului francez vine după valul de atentate simultane care a lovit pe 13 noiembrie centrul Parisului, atacuri revendicate de Statul Islamic și soldate cu 130 de morți și 350 de răniți.

Mai multe articole despre:
François Hollande Barack Obama raiduri Siria