MENIU

Haos la graniţa Macedoniei. Mii de imigranţi au rupt cordoanele poliţiei

Haos la graniţa Macedoniei. Mii de imigranţi au rupt cordoanele poliţiei

Haos la frontiera Macedoniei. Mii de imigranţi au rupt cordoanele poliţiei de la graniţa cu Grecia şi au pătruns în ţară. Forţele de ordine au răspuns cu grenade lacrimogene. Guvernul a declarat stare de urgenţă din cauza valului de refugiaţi.

Poliţiştii şi soldaţii trimişi la graniţă de guvernul Macedoniei n-au făcut faţă asaltului de azi al refugiaţilor. Sute de persoane au forţat cordoanele forţelor de ordine, după ce autorităţile au permis unui grup restrâns de copii să intre în ţară.

Este a doua zi de confruntări între poliţia macedoneană şi imigranţii. Guvernul de la Skopje a declarat, ieri, stare de urgenţă în două regiuni de frontieră, măsură care permite mobilizarea armatei. La câteva ore după anunţ, sute de refugiaţi au fost împinşi înapoi cu bastoane şi scuturi după ce au încercat să forţeze graniţa. Câteva persoane au fost rănite în ciocnirile cu forţele de ordine. Mii de imigranţi şi-au petrecut noaptea în aer liber la graniţa cu Grecia.

Macedonia este un punct de tranzit important pentru imigranţii din Africa şi Orientul Mijlociu care vin dinspre Grecia şi vor să ajungă în statele mai bogate din nord.