MENIU

Guvernul Greciei nu va coopera cu troica creditorilor şi nu va cere prelungirea acordului de salvare

Guvernul Greciei nu va coopera cu troica creditorilor, formată din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi FMI, şi nu va cere prelungirea programului de salvare, a declarat vineri ministrul de Finanţe, Yanis Varoufakis, după o întâlnire la Atena cu şeful Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.

"Această platformă (de respingere a programului de salvare - n.r.) ne-a permis să câştigăm încrederea populaţiei elene. Prima noastră acţiune ca guvern va fi să nu respingem motivele care ne-au făcut să contestăm acest program, prin solicitarea unei prelungiri a acestuia", a afirmat Varoufakis în faţa reporterilor, citat de Reuters.

Varoufakis l-a asigurat pe Dijsselbloem că autorităţile de la Atena intenţionează să aplice reforme pentru a face economia mai competitivă şi pentru a echilibra bugetul, dar că nu va accepta o criză care se alimentează singură, o criză a deflaţiei şi a unei datorii publice neviabile.

Dijsselbloem, aflat la Atena pentru discuţii cu noul guvern, a spus că cele două părţi vor decide ce se va întâmpla după încheierea programului de finanţare, pe 28 februarie.

Mai multe articole despre:
economie guvern Grecia