MENIU

Grecia, sufocată de migranți

Grecia este în continuare asaltată de refugiați. Taberele din insula Lesbos nu mai fac față din cauza aglomerării, iar guvernul de la Atena a început mutarea a sute de azilanți pe continent. 

Numărul bărcilor care aduc pe Marea Egee bărbaţi, femei şi copii dinspre Turcia a crescut remarcabil iar noua administraţie de la Atena a promis să mărească numărul patrulelor pe mare. Guvernul grec va apela la NATO şi UE pentru a primi ajutor. Numai săptămâna trecută, 650 de oameni de origine afgană, între care 240 de copii, au ajuns în câteva ore pe insula Lesbos, în nordul Mării Egee.


În prezent, zece mii de oameni se află în Moria, principala tabără din Lesbos şi cea mai mare din Europa, a cărei capacitate este de maxim 3.000. Ei sunt veniţi aici din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa. Refugiații trăiesc între mormane de gunoaie și stau ore întregi la coadă pentru mâncare.

Guvernul elen a început mutarea migranţilor în centre din nordul ţării, pentru a încerca decongestionarea taberelor. În jur de 100 de minori neînsoţiţi vor fi, de asemenea, transferaţi în vederea reunirii lor cu familiile care se află în alte state membre UE.


În 2015, aproximativ un milion de persoane au ajuns în Europa prin Grecia. Numai luna trecută, 7 mii de oameni au debarcat pe insulele greceşti. 

Mai multe articole despre:
null