MENIU

Giorgia Meloni îi taie speranțele la Berlusconi: Guvernul meu va fi pro-european și pro-NATO. Cine nu e de acord pleacă

Giorgia Meloni și-a avertizat partenerii de coaliție că guvernul ei va fi pro-european și pro-NATO. Lidera dreptei conservatoare, care este de așteptat să devină premier al Italie, a precizat că țara sa "nu va fi niciodată veriga slabă a Occidentului” în contextul crizei din Ucraina. Reacția a venit după ce partenerul ei de coaliție, fostul premier Silvio Berlusconi, a lansat o serie de atacuri la adresa lui Volodimir Zelenski și a anunțat reluarea legăturii cu vechiul său prieten Vladimir Putin.

„O Italie condusă de noi nu va fi niciodată veriga slabă a Occidentului”, a anunțat Meloni într-un comunicat, adăugând și că partidele care nu sunt de acord cu acest lucru nu vor putea să se alăture guvernului ei, potrivit Reuters.

 

Afirmațiile dure ale Giorgiei Meloni vin după scurgerea unei înregistrări cu partenerul ei de coaliție, fostul premier Silvio Berlusconi, în care acesta îl acuză pe Volodimir Zelenski că a „declanșat” războiul cu Rusia.

 

Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, este un mai vechi prieten al lierului rus, Vladimir Putin. De altfel, nu este pentru prima dată când fostul premier se poziționează de partea Moscovei. În ultimele luni, Berlusconi a acuzat chiar și comunitatea occidentală pentru că l-ar fi provocat deliberat pe Putin.

 

Pe de altă parte, Meloni, lidera șefa unui partid cu rădăcini neofasciste și de orientare naționalist-conservatoare, a promis încă din prima zi de la câștigarea alegerilor că va continua susținerea Ucrainei și i-a transmis personal un mesaj lui Volodir Zelenski.

 

Giorgiei Meloni i s-ar putea cere să formeze un guvern chiar în acest weekend.

Mai multe articole despre:
meloni berlusconi putin rusia nato