MENIU

Gest șocant al generalului anchetat pentru corupție. Anunț oficial: ”S-a spânzurat”

Un general chinez investigat pentru corupție s-a spânzurat săptămâna trecută în casa sa din Beijing, informația fiind făcută publică abia marți, informează site-ul The Shanghaiist.

Sinuciderea generalului Zhang Yang a fost anunțată de agenția oficială Xinhua marți. Zhang Yang era membru al Comisiei Militare Centrale, cel mai important eșichier militar al Partidului Comunist Chinez.

Potrivit Hinhua, Zhang fusese chemat de oficiali pentru a oferi detalii cu privire la presupusele sale legături cu generalii Xu Caihou și Guo Boxiong.

Xu a murit de cancer în arest, după ce a admis că a primit mită, în vreme ce Guo servește o pedeapsă pe viață pentru corupție.

Zhang fusese deja înlocuit din postul său în august. Potrivit Xinhua, generalul era suspectat că ar fi primit mită și că ar fi acumulat o avere uriașă, care nu putea fi justificată.

Zhang este cel mai important oficial al Partidului Comunist care s-a sinucis. Cel puțin 24 de personaje importante ale Partidului au ales să își pună capăt zilelor în urmă cu câțiva ani după ce au devenit ținta campaniei anticorupție demarate de președintele Xi Jinping.

 

Mai multe articole despre:
corupţie China sinucidere general